Omgeving Emmen:

wonderlijke & wereldse avonturen

Of je nou op een actieve manier wilt genieten van de prachtige natuur, er een gezellig dagje op uit wilt met je gezin en/of (klein)kinderen of cultuur wilt snuiven: in de omgeving van Emmen is van alles te beleven! Emmen is een mooie, groene stad die omringd is door bos, gelegen in de provincie Drenthe.

 

Dé perfecte uitvalsbasis voor de wandel- en fietsliefhebbers. Baan samen een weg door de jungle in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, bewandel het avontuurlijke Boomkroonpad of ga op de culturele tour langs het Van Gogh of het Drents museum. In omgeving Emmen zal niemand zich vervelen!

Plopsa indoor

Lees meer

Beeldentuin gees

Lees meer

Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart

Lees meer

kabouterland exloo

Lees meer

Museumspoorlijn STAR

Lees meer

Klooster in Ter Apel

Lees meer
tussenbanner newer
brasseriemobile new

Drents Museum in Assen

Lees meer

Veenpark Barger-Compascuum

Lees meer

Hunebedcentrum Borger

Lees meer

Museumdorp Orvelte

Lees meer

Vesting Bourtange

Lees meer

FC Emmen

Lees meer

Hotel Emmen

Lees meer

Ellert en brammert in Schoonoord

Lees meer

Vogels spotten

Lees meer

Geschiedenis Hunebedden

Lees meer

Mountainbike routes Drenthe

Lees meer

Uitkijktoren Drenthe

Lees meer

Hunebedden om de hoek

Ben je volop aan het genieten van de omgeving Emmen? Dan kan en mag een bezoek aan de hunebedden niet ontbreken. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de Ijstijd (150.000 jaar geleden) naar Drenthe zijn meegevoerd. Het grootste hunebed van Nederland van bijna 23 meter lang ligt in Borger, in de omgeving van Emmen dus. In het Hunebedcentrum in Borger ga je terug in de tijd naar het prehistorische Drenthe. Een leuke ontdekkingsreis voor iedereen!

brasseriemobile new

Omgeving Emmen: Voor jong en oud

In de omgeving Emmen is zowel voor jong als voor oud van alles te doen. Emmen staat ook wel bekend als de stad die alles heeft: van een sfeervol centrum en een stadspark tot winkels, restaurants en een nabijgelegen bos. Van rust en ruimte tot gezelligheid op de vele terrasjes. 

 

Heb je kinderen die gek zijn op pretparken? Denk dan eens aan Plopsa Indoor of het Kabouterland in Exloo. Hou je meer van cultuur snuiven en een mooi stukje geschiedenis? Emmen en omgeving bieden een heleboel interessante en unieke musea. Ga je graag actief op verkenning? Trek de wandelschoenen aan of pak de fiets en maak mooie tochten door de prachtige omgeving. Je raakt echt niet uitgekeken in de omgeving Emmen. 

 

Kortom, of je nu een weekendje weg bent of zin hebt in een onvergetelijk dagje uit: omgeving Emmen heeft een heleboel te bieden. Met als ideale uitvalsbasis Hotel Ten Cate. Gegarandeerd genieten!

Waar ligt dat?

omgeving emmen

Waar ligt dat?

omgeving emmen