Wat te doen in Emmen?

Wat is er te doen in Emmen? Meer dan u denkt! Natuurlijk mag dieren spotten in Wildlands Adventure Zoo niet ontbreken bij een bezoekje aan Emmen. Maar dat is zeker niet alles. Of u nu actief wilt genieten van de prachtige natuur, een duik in de geschiedenis wilt nemen, een dagje wilt winkelen of de rust op wilt zoeken: Emmen zal u niet vervelen. We hebben een selectie gemaakt van activiteiten en bezienswaardigheden om niet te missen. Bekijk ze snel.

Hotel ten cate wat te doen in emmen

Wildlands: maak een wereldreis in één dag

Wie Emmen bezoekt, mag een dagje Wildlands Adventure Zoo uiteraard niet overslaan. Dit is niet zomaar een dierentuin. In Wildlands maak je een wereldreis in één dag. In de drie werelden, het tropische Jungola, de savanne- en woestijnachtige Serenga en het poolgebied Nortica, spot u meer dan 200 diersoorten.

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Boottocht en safari

Maak kennis met de olifantenfamilie in de jungle, waar u te voet of te boot op ontdekkingstocht gaat. Bezoek de Vlindertempel waar honderden exotische vlinders vliegen en laat u verrassen door de doodshoofdaapjes die misschien wel op uw schouder springen. Ga op safari in de savanne en ontmoet leeuwen op de Leeuwenberg, maak een rondrit op de truck en spot neushoorns, zebra’s, gnoes en giraffen van héél dichtbij.

Hotel ten cate wildlands

Poolgebied

In het poolgebied staat u oog in oog met ijsberen, zwaait u naar pinguïns en zwemmen de speelse zeeleeuwen u tegemoet. In het Noordzee-aquarium spot u roggen, hondshaaien en de gevlekte gladde haai.

Klimmen en klauteren

Kleine slingerapen, berggeiten en andere kinderen kunnen zelf ook volop klimmen, klauteren, glijden en graven. Het overdekte XL-speelparadijs Animazia zit vol verrassingen. Zoals een piratenschip, Maya-tempel, doolhof en aquaria met tropische vissen. Ga ook op bezoek bij de indrukwekkende groene zeeschildpadden en de bijzondere naakte molratten. Meer over Wildlands.

Rensenpark vol kunst en cultuur

Waar middenin het centrum van Emmen vroeger het ‘Dierenpark Emmen’ zat, vindt u nu het Rensenpark. Niet alleen is dit een prachtig stuk groen midden tussen de winkels en horeca, ook is in dit creatieve park steeds iets nieuws te beleven.

Indoor drone racen en romantische bomenlaan

Zo vindt u hier Nederlands eerste indoor drone-racebaan, kunt u oude en geredde dieren knuffelen in de stadsboerderij en kijkt u mee met het naschilderen van de Nachtwacht van Rembrandt in het voormalig giraffenverblijf. Kinderen krijgen geen genoeg van het grote speeltoestel en voor een romantische wandeling is niets zo geschikt als de karakteristieke 350 meter lange monumentale bomenlaan.

Thee of barbecue

Wie na een wandeling in het bijna 22 voetbalvelden grote park zin heeft in een drankje, kan terecht bij het theehuis. Of ga lekker barbecueën op de plek waar vroeger de leeuwen liepen. Dit prachtige park is een verrassende ontmoetingsplaats voor initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie die u zeker niet mag missen tijdens een dagje weg in Emmen!

Vlindermarkt

Op de Vlindermarkt struint u langs kraampjes op zoek naar de leukste hebbedingen en snuisterijen. Deze markt vindt acht keer per jaar plaats in de zomer op dinsdagen. Verspreid over het sfeervolle centrum van Emmen loopt u langs vele kramen van winkels uit Emmen en langs de gezellige vlooienkramen.

Iedere markt heeft verschillende activiteiten en een thema. De winkeliers op de markt spelen hierop in met leuke activiteiten en acties. Na het winkelen ploft u -zodra het weer mag- lekker neer op een van de gezellige terrassen van Emmen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Vlinderstad Emmen

De naam Vlindermarkt komt trouwens niet uit de lucht vallen. Emmen wordt ook wel de Vlinderstad genoemd. Deze naam dankt haar oorsprong aan de wereldberoemde vlindertuin in het voormalige Dierenpark Emmen.

hotel ten cate grote kerk

Grote Kerk

De Grote Kerk middenin het centrum van Emmen is ook zeker een bezoekje waard. De kerk is gebouwd in 1856, de romaanse toren komt uit de 12e of 13e eeuw en is een Rijksmonument. Interessant aan de toren is de voet, die tot zo’n drie meter hoogte bestaat uit hunebedbrokken. Bijzonder is ook de noordmuur van de toren, die nog geheel bestaat uit ‘kloostermoppen’: een groot soort bakstenen, die met name door monniken gebruikt werden.

Bijzondere lichtinval

Hoewel de sobere kruiskerk dit misschien niet doet voorspellen, wordt u binnen verrast door de grote binnenruimte met bijzondere lichtinval. Dit komt door hoge ramen neogotische ramen met uitzicht op de oude bomen op de brink van Emmen. De kerk wordt nog altijd gebruikt voor de zondagse kerkdienst, maar ook voor culturele activiteiten zoals concerten, lezingen en tentoonstellingen.

Centrum Beeldende Kunst Emmen (CBK)

Kunstliefhebber opgelet: in een oude zuivelfabriek zit nu het Centrum Beeldende Kunst Emmen (CBK). Alleen de oude fabriek is al indrukwekkend. De tentoonstellingen zijn dit ook.

Professionele en amateurkunst

Al bijna vijftig jaar is CBK namelijk dé professionele aanbieder van beeldende kunst en vormgeving voor Emmen en de wijde omtrek. Het hele jaar door zijn er doorlopend meerdere tentoonstellingen met een gevarieerd en inspirerend kunstaanbod. In de fabriek voornamelijk van professionele beeldend kunstenaars. In het Rensenpark, waar het CBK sinds kort ook een expositieruimte heeft, is ook ruimte voor amateurkunst.

Hunebedden spotten in de Emmerdennen

Drenthe staat natuurlijk bekend om zijn hunebedden. De oudste monumenten van Nederland. Hunebedden zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd en zijn wel 5000 jaar oud!

Deuk in kei door Napoleon

In Emmen is een prachtige wandelroute die u voert langs hunebed D45 (alle hunebedden hebben een nummer). Dit is de twee na grootste hunebed van Nederland. Er schijnt een deuk te zitten in een deksteen. Sommigen menen dat deze deuk is veroorzaakt door koning Lodewijk Napoleon, in 1809. Hij zou tijdens zijn bezoek aan Drenthe met paard en al bovenop dit hunebed zijn gaan staan.

Oudste bossen van Drenthe

De route loopt door de Emmerdennen, een van de oudste bossen van Drenthe op de Hondsrug. Naast de hunebedden leidt deze route u door mooie bospaadjes, fluitende vogels en andere sporen uit het verleden. Zeker de moeite waard!

Hotel ten cate hunebedden

Wat te doen in Emmen? Genoeg!

Kortom: met wilde dieren, rijke historie, bosrijke natuur en inspirerende kunst en cultuur is er genoeg te doen in Emmen. Deze Drentse plaats heeft alles wat je zoekt en is hiermee de perfecte uitvalsbasis voor een dagje weg. Van het bruisende centrum tot aan de historische bossen. Zowel voor stelletjes, voor gezinnen en voor ouderen. Jong en oud kan zich hier vermaken.

Opladen in Hotel Ten Cate

Na een dag vol gebeurtenissen is vervolgens niets zo lekker om de tocht naar huis nog even uit te stellen. Laad u daarom op in ons hotel in Emmen. Neem een lekkere douche, schuif aan in ons sfeervolle restaurant en plof moe maar voldaan neer op een van onze heerlijke hotelbedden…

Kleurrijk en uniek hotel

…Om de volgende ochtend fris en fruitig en met een uitgebreid ontbijt achter de kiezen te beginnen aan dag twee. Of juist heerlijk uitgerust naar huis te rijden. Hoe dan ook: niets zo fijn om een overnachting te boeken na een dagje Emmen. Geniet van een verrassend verblijf, kom tot rust en laat u inspireren in ons kleurrijke en unieke hotel in hartje Emmen.