Proef de Drentse gastvrijheid in ons hotel in Emmen

Welkom bij Hotel ten Cate, een schitterend gelegen hotel in Emmen vlakbij het centrum en dicht in de buurt van Wildlands. Bij ons proeft u de Drentse gastvrijheid in een uniek hotel dat daarnaast gekenmerkt wordt door kwaliteit, gezelligheid en op en top culinair genieten. Bovendien ontdekt u hier een kunstzinnige ambiance die nergens zijn gelijke kent. Het kleurrijke hotel biedt namelijk onderdak aan het Toyisme, een kunstbeweging waarvan de Nederlandse kunstenaar Dejo de grondlegger is.

Het kleurrijkste hotel van Emmen

U ziet ons hotel aan de rand van het centrum van Emmen al van afstand liggen. Dit komt doordat de buitenzijde van ons hotel is gedecoreerd volgens het Toyisme. Deze kunstbeweging zoekt aansluiting bij de belevingswereld van kinderen maar ook volwassenen voelen zich er indirect door aangesproken. Op iedere hotelzijde is een fantasierijke weergave te zien van wat u allemaal in ons hotel kunt verwachten. Zo ziet u aan de voorzijde een minnend stel dat is vormgegeven door culinaire hoogstandjes waarvan u in het restaurant kunt genieten.

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Plopsa indoor kids

De ‘schone slaapster’ aan de zuid- en noordzijde

Op de zuid- en noordzijde van ons hotel in Emmen ontdekt u de ‘schone slaapster’ en hetgeen waarover zij ligt te dromen. Het nijlpaard, de eenden en de tot een aap getransformeerde banaan vertellen ons dat ze droomt over het nabijgelegen Wildlands Adventure Zoo Emmen. Op zowel zicht- als loopafstand van ons hotel waant u zich hier als een echte wereldreiziger. U kunt er fantastische expedities maken door de jungle, het noordpoolgebied en de savanne. Daarnaast mag tijdens uw bezoek een rit in attractie Tweestryd uiteraard niet ontbreken. Dit is de langste Family Boomerang in de wereld. In deze dubbele stalen achtbaan duelleert u met een topsnelheid van 60 kilometer per uur op een maximale hoogte van maar liefst 20 meter. Durft u een rit te wagen?

In één van Nederlands oudste dorpen

Eveneens aan de zuidzijde van het hotel vindt u afgebeelde schapen die refereren aan wat mogelijk het oudste dorp van Nederland is: Noordbarge. Inmiddels is Noordbarge een wijk van Emmen maar dat doet niets af aan de bijzondere historie. Pal tegenover ons hotel komt u daardoor terecht in een idyllische omgeving met fraaie brinken en evenzo mooie boerderijen in een bosrijke omgeving. Naast de schapen ziet u dan ook een peperkoekmannetje afgebeeld die voor zijn stoetbakoven staat. De kip ligt een ei en ook de chocoladebruine koe laat u zien wat ons hotel in Emmen allemaal aan smakelijke gerechten te bieden heeft.

Van Toyistische kunstkamers tot familiekamers en meer

Wij hebben 53 hotelkamers die allemaal gekenmerkt worden door comfort en die zich van elkaar onderscheiden door unieke interieurstijlen. Kunt u bijvoorbeeld ook geen genoeg krijgen van het Toyisme dan hebben wij speciaal voor u een paar geweldige kunstkamers ingericht. Liever een klassieke hotelkamer? Ook daarvoor bent u bij Hotel ten Cate aan het juiste adres. Datzelfde geldt voor onze familiekamers waar u samen met uw gezin gegarandeerd een superleuke tijd beleeft. Voor de prijs per kamer en per nacht neemt u op uw gemak een kijkje op onze website. U zult zich vast en zeker verbazen over de uitgelezen prijs-kwaliteitverhouding van ons hotel in Emmen. Uiteraard kunt u ook een mail sturen naar [email protected] of bellen met +31 (0)591 617 600.

Trakteer uzelf op culinaire hoogstandjes

Hotel ten Cate biedt u ook het sfeervolste restaurant in de regio Emmen, waar u volop kunt genieten van tal van hoogstaande gerechten. Bij ons wordt gewerkt met pure passie voor het vak en met de allerbeste ingrediënten. Deze komen veelal bij ons uit de regio. Wij voeren hierbij de Frans georiënteerde “Dutch cuisine” met speciale focus op groenten. Hierdoor is het hoofdproduct van onze gerechten niet vlees, vis, gevogelte of wild, maar treft u de ideale balans op uw bord aan. Zo streven wij ernaar om in ons hotel in Emmen het culinaire niveau van Zuidoost Drenthe naar een hoger niveau te brengen. Maar denkt u nu niet dat u hiervoor de hoofdprijs betaalt. Wij bieden namelijk ook op culinair vlak de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Prachtige binnentuin en gezelligheid in onze Brasserie

Naast het restaurant heeft ons hotel in Emmen ook een prachtige binnentuin. Bij goed weer kunt u hier heerlijk ontspannen en een hapje en drankje nuttigen. Ook worden hier regelmatig borrels gehouden en de meest uiteenlopende gesprekken gevoerd. Begint het toch te regenen of is het koud buiten? Dan verwelkomen wij u graag in de Brasserie van ons hotel in Emmen. Hier kunt u smakelijk lunchen, dineren of aan de gezellige bar een lekker drankje drinken. Vanaf 17.00 uur staat ons gastvriendelijke personeel voor u klaar en wij sluiten de Brasserie vaak rond middernacht. U hoeft niet te reserveren, maar mocht u op afwijkende tijdstippen wensen te lunchen, dineren of borrelen in onze binnentuin of Brasserie neemt u dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat alles dan volledig naar uw wens georganiseerd wordt.

Plopsa indoor

Wellness- en fitnessfaciliteiten

Voor uw in- ontspanning kunt u bij ons hotel in Emmen gebruik maken van onze wellness- en fitnessfaciliteiten. Het gebruik van onze moderne fitnessruimte is voor onze hotelgasten gratis. In het TC Health Centre zijn verschillende kracht- en cardiofitnesstoestellen aanwezig, waaronder een roeitrainer, een crosstrainer, een loopband en krachttoestellen.

 

Voor het ultieme rustmoment gaat u naar ons solarium. Hier bepaalt u zelf of en welke muziek er afgespeeld wordt terwijl u een mooie bruine teint krijgt en heerlijk relaxt.

Ook de keuze voor een massage door onze massageprofessional biedt u volop ontspanning. In precies de juiste ambiance vindt u hier rust en balans voor uw lichaam en geest. Denkt u hierbij aan een hotstone massage, een hoofdmassage of een zogeheten ‘aroma touch’ massage. Daarnaast behoren ook combinaties van voornoemde massages tot de veelzijdige mogelijkheden.