Mountainbike routes Drenthe

In Drenthe heb je veel mooie fietsroutes, zo ook ideaal voor mountainbikers. Drenthe is een uitstekende bestemming voor mountainbikers en er is dan ook een breed aanbod aan mountainbike routes Drenthe.

 

Populaire mountainbike routes Drenthe

Er zijn veel populaire mountainbike routes in Drenthe, wij hebben er en aantal voor je op een rijtje gezet:

 

 • Dwingelderveld
  Eén van de meest populaire mountainbike routes Drenthe is de route rondom het Dwingelderveld. Deze route is ongeveer 25 km lang en neemt je mee door het prachtige natuurgebied. Daarnaast biedt het een uitdagende combinatie van singletracks, heuvels en grindpaden. Onderweg kom je ook langs mooie uitzichtpunten en kan je genieten van de rust van de natuur.
 • Balloërveld
  Een andere aanrader is de route rondom het Balloërveld. Deze route is wat korter dan de route rondom het Dwingelderveld, maar is ook zeker een uitdagende route met paden en heuvels. Het is een open heidegebied met een mooi uitzicht over de omgeving en wordt ervaren als één van de mooiste mountainbike routes in Drenthe.
 • Hondsrug
  Voor de ervaren mountainbikers die op zoek zijn naar een zeer uitdagende route, dan is deze mountainbike route een echte aanrader. Deze route is ongeveer 45 km lang en neemt je mee door een afwisselend landschap van bossen, zandverstuivingen en heidevelden. De route heeft ook bredere paden en je komt onderweg verschillende bezienswaardigheden tegen. Denk bijvoorbeeld aan de hunebedden en het Boomkroonpad bij Drouwen.
 • Fochteloërveen
  De mountainbike route rondom het Fochteloërveen is circa 30 km lang en brengt je door een prachtig natuurgebied met onder andere bossen, moerassen en vennen. Het parcours is afwisselend en uitdagend, met zowel brede als smalle singletracks. Zeer geschikt voor de ervaren mountainbikers dus. Ook kom je onderweg langs diverse mooie uitzichtspunten en kan je genieten van de stilte en rust van de mooie natuur.
Mountainbike routes Drenthe

Beginnende of ervaren mountainbiker?

Of je nou een beginnende of een ervaren mountainbiker bent, er is in het mooie Drenthe voor iedereen wel een mountainbike route te vinden die bij je past. Met de mooie natuur, uitdagende paden en wegen en bijzondere uitzichten, is dit dan ook één van de beste en bekendste regio’s in Nederland om te mountainbiken.

fietser drenthe

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Fietsen in Drenthe

Drenthe is een geweldige provincie om te fietsen, met meer dan 1.700 kilometer aan fietspaden en routes die door prachtige natuurgebieden en karakteristieke dorpen en steden leiden.

Een van de bekendste fietsroutes in Drenthe is de Drentsche Aa-route, die je langs de meanderende rivier de Drentsche Aa en door het glooiende landschap van het Drentsche Aa-gebied voert. Deze route is ongeveer 40 kilometer lang en brengt je langs historische dorpen, zoals Oudemolen en Taarlo.

arrowleft
1/3
arrowright