Paradijs op aarde in de Beeldentuin van Gees

In de Beeldentuin in Gees wordt u getrakteerd op maar liefst zeven hectare paradijs op aarde. Een unieke plek waar kunst en natuur elkaar ontmoeten in een bijzondere tuin met Engelse karakteristieken. Beeldentuin ‘Beelden in Gees’, zoals deze tuin officieel heet, biedt u gegarandeerd een onvergetelijke ervaring die u nog lang bij zal blijven.

Galerie en Beeldentuin van Gees 

Als een waar paradijs zijn de Galerie en Beeldentuin gesitueerd in een weids landschap dat tot één van de mooiste in Drenthe gerekend mag worden. Naast de diversiteit aan beelden is ook de beplanting in de tuin zeer gevarieerd. Om u volledig te informeren staat bij ieder plantsoort een bordje. Daarnaast vindt u er prachtige glooiende gazonvelden die hier en daar worden afgewisseld met evenzo prachtige vijvers en idyllische groepen bomen. Ook zijn er thematuinen aanwezig zoals de geraniumtuin en de grassentuin met hun eigen specifieke inrichting en sfeer. U kunt op de bankjes en besloten schuilhutten op het terrein heerlijk tot rust komen en in alle stilte genieten van al het moois om u heen.

beeldentuin gees

Wandelen door het natuurgebied

Wanneer het weer het toelaat kunt u een wandeling maken over het slingerende bospad dat u verrassende en oogstrelende doorkijkjes biedt. Ook is het mogelijk om te wandelen door het natuurgebied dat omgeven wordt door een schitterend vennetje en woeste begroeiing. In dit natuurgebied staan uiteraard geen beelden maar is daarom zeker niet minder de moeite waard.

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Beeldentuin Gees 4

Bloeiende tuin en kunst tijdens de Zomerexpositie

Zodra het voorjaar zich aandient start bij de Beeldentuin in Gees de zomerexpositie. In de tuin lopen de bomen uit en zijn de eerste bloeiers zichtbaar. Ook zult u veel vogels zien die er hun nest bouwen. Tegen dit idyllische decor stellen tal van kunstenaars vervolgens hun mooiste kunstwerken op. Beelden, maar ook sieraden, schilderijen en andere verrassende objecten. De kunstenaars zijn afkomstig uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en maken gebruik van alle denkbare materialen. Ook kunt u tijdens de zomerexpositie het werk van afgestudeerde talenten van de Klassieke Academie bewonderen. Iedere woensdagavond is er bovendien muziek in de tuin.

Herfstexpositie in betoverende kleuren

Zodra de zomer voorbij is en de bladeren van de bomen beginnen te vallen start bij Beelden in Gees de herfstexpositie. De thema’s van de expositie variëren telkens. Zo is er voor de herfstexpositie in 2018 gekozen voor kunstenaars die zijn verbonden aan ’s lands uiteinden. Dat wil zeggen, ver weg van de drukte van de Randstad. Alle schilders zijn tijdens deze herfstexpositie afkomstig van de Klassieke Academie waarbij figuratie centraal staat. Daarnaast geven keramisten afkomstig uit Limburg eveneens invulling aan de herfstexpositie. Hierbij wordt u keramiek getoond in al zijn facetten. Van beelden tot gebruiksvoorwerpen en van sieraden tot hard porselein.

Genieten in de Brasserie

Wilt u even bijkomen van alle indrukken in de Beeldentuin van Gees? Dan raden wij u aan om de Brasserie van de tuin te bezoeken. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie of thee met een echte Drentse krentenwegge, cake of koek. Daarnaast staan er heerlijke tosti’s op de menukaart evenals biologische producten waaronder appeltaart en eigengemaakte vlierbloesemsap.

Kortom, de Beeledentuin Gees biedt iedereen een fantastische ervaring. Meer over de activiteiten in Emmen lezen?

arrowleft
1/5
arrowright