Ga mee op avontuur bij Kabouterland in Exloo

Kinderen komen oog in oog te staan met uiteenlopende dieren, kabouters en trollen bij Kabouterland in Exloo. Ze treden hier binnen in een mysterieuze wereld waar kabouters van dichtbij te zien zijn maar er is nog veel meer te beleven. Zowel binnen als buiten wacht hen een erg leuk avontuur die voor onvergetelijk mooie momenten zorgt. Zo kunnen ze naar de raadselachtige kasteelruïne gaan, bijzondere plantsoorten ontdekken en exotische dieren bewonderen. Kortom een bezoek aan Exloo, het geboorteland van de Drentse kabouters, is een absolute aanrader.

Geheimzinnige konijnenhol van Kabouterland in Exloo

In het konijnenhol kun je als kind de kabouters van heel dichtbij bespieden. Wat zijn ze toch allemaal aan het doen? Wandelend door een geheimzinnig konijnenhol maakt uw kind een leuk opgezet avontuur mee en zal zich hier opperbest vermaken. Dolend door de onderaardse gangen van het konijnenhol maakt uw kind kennis met de wereld van de kabouters en al hun vriendjes. De sprookjesachtige sfeer is er eentje uit duizenden en in iedere gang en na ieder trappetje ontdekt uw kind een nieuw en geheimzinnig tafereel.

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Maak een spannende tocht door de trollengrot

Tenminste, als u durft. De trollen zien er namelijk bepaald niet vriendelijk uit. Toch is er iets heel bijzonders in Exloo aan de hand. Alleen hier kunnen kabouters goed opschieten met trollen. Dat is nergens anders ter wereld het geval. Is uw kind het bezoek aan de trollengrot nog niet spannend genoeg? Vergeet dan niet om de kasteelruïne te bekijken. Hier heerst een geheimzinnige sfeer waarbij u van de ene in de andere verbazing valt.

Het Verhaal van de Magische Steen

Iedere maand wordt er bij een helemaal ronde maan een feest gevierd in Kabouterland in Exloo. Dit gebeurt al vele duizenden jaren. De reden hiervoor is een heel bijzondere. Kabouters van over de hele wereld komen hier dan tezamen om met elkaar te dansen en te zingen. Ook zijn er kabouters die dan indrukwekkende verhalen vertellen. Het verhaal gaat verder over de bijzondere samenwerking tussen kabouters en dieren en hoe het toch komt dat kabouters alleen hier goed met trollen op kunnen schieten. Meer weten over het Verhaal van de Magische Steen? Kom dan naar Exloo en laat u meevoeren door de verhalen van de kabouters.

De bijnaam ‘Bielzen Mien’ kreeg Mien Ruys door het gebruikmaken van spoorbielzen in haar tuinontwerpen. Deze trend was in de jaren zeventig van de vorige eeuw zeer gewild in heel Nederland. Ze werkte dan ook graag met rechte vormen zoals rechthoeken en vierkanten.

Ontelbaar veel diersoorten

De grote verscheidenheid aan diersoorten alleen al is een bezoek aan Exloo meer dan waard. Zo zijn er kleine exotische diersoorten zoals de wallaby, de neusbeer, het stokstaartje en het grappige zwartoorpenseelaapje. Daarnaast zijn er ook diverse vogelsoorten te vinden. Denkt u hierbij aan de kookaburra, de dwergpapegaai, de rootpootbosuil maar ook de parkiet. Bekendere diersoorten voor kinderen bij Kabouterland zijn cavia’s, konijnen en Vlaamse reuzen. Lopend over een overdekt wandelpad maakt uw kind daarnaast kennis met eveneens een breed scala aan bijzondere plantjes.

Kortom, de Tuinen van Mien Ruys bieden iedereen een fantastische ervaring.

kabouterland exloo

Meerdere speeltuinen

Behalve kabouters, trollen, planten en dieren biedt Kabouterland in Exloo ook volop speeltuinplezier. Glijbanen, klimrekken, klauterattributen, noem maar op. Er is zelfs een kabouterdoolhof middenin het park te vinden. En wanneer het onverhoopt regent is er binnen een grote speelschuur waar van alles en nog wat te beleven is.

Even bijkomen in de Kabouterie

Na zoveel indrukken bij Kabouterland in Exloo kunnen de kinderen even heerlijk bijkomen in de heuse Kabouterie. Uiteraard kunt u hier ook zelf een hapje en een drankje nuttigen terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Op de menukaart staat voor iedereen iets lekkers, van poffertjes tot tosti’s en tal van andere smakelijke gerechten. Bij mooi weer kunt u buiten op het riante terras zitten of kiezen voor een gezellig picknickplek op het park.

Winkel de Kabouter

Voor kinderen die maar geen genoeg van de kabouters kunnen krijgen is er ook een onderaardse winkel aanwezig. De winkel is vrij toegankelijk en kent dezelfde openingstijden als de attractie zelf. Hier is een enorme diversiteit aan kabouterartikelen te vinden. Kabouterkopjes en -bekers, knuffels, boekjes, bestek, kleertjes en nog veel meer. Zo houdt uw kind een erg mooie herinnering over aan zijn of haar avontuur in Kabouterland in Exloo. Voor meer activiteiten, bekijk onze overzichtspagina!

arrowleft
1/5
arrowright