Uitkijktoren Drenthe

In Drenthe kun je genieten van de natuur op vele manieren en een van de beste manieren om dat te doen is vanaf de uitkijktoren. De uitkijktoren is een prachtige constructie die je een fantastisch uitzicht biedt op de omgeving. In Drenthe bevinden zich meerdere uitkijktorens en ze zijn zowel voor toeristen als voor lokale bewoners erg populair.

 

Uitkijktorens voor een mooi uitzicht

Een uitkijktoren wordt gebruikt om vanuit een hoog punt, de omgeving te kunnen bezichtigen. Vooral in gebieden waar mooie landschappen en heides liggen, zien we vaak uitkijktorens. Dat verklaart waarom er een hoop uitkijktorens in Drenthe te vinden zijn. Maar buiten het mooie uitzicht wat een uitkijktoren biedt, werden uitkijktorens ook gebruikt om de wacht te houden. Dit werd gedaan om te kunnen zien of er vijanden in aantocht waren, ene uitkijktoren werd dan ook wel “wachttoren” genoemd.

Tegenwoordig worden uitkijktorens gezien als een toeristische attractie/bezienswaardigheid. De meeste toeristen in Drenthe kiezen er dan ook voor om tijdens hun bezoek ook een uitkijktoren te bezoeken.

Uitkijktoren Drenthe

Uitkijktoren Drenthe bezoeken

Uitkijktorens in Drenthe zijn een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Een uitkijktoren biedt een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte bossen, weiden en heidevelden van de provincie. Het is een plek waar je even tot rust kunt komen en je gedachten kunt laten vliegen terwijl je uitkijkt over het prachtige landschap. In Drenthe zijn er veel uitkijktorens die je kan bezoeken, we raden je dan ook aan om er zeker één te bezoeken als je in Drente bent.

 

Uitkijktoren Drenthe Ruinen, Dwingelderveld

Uitkijktoren Dwingelderveld is gelegen in Nationaal Park Dwingelderveld en heeft een geweldig uitzicht over het uitgestrekte landschap. Je kan jouw fiets of auto kosteloos parkeren bij de ingang en vanuit daar is het op een steenworp afstand naar de uitkijktoren. Uitkijktoren Ruinen is te vinden naast de schaapskooi.

 

Uitkijktoren Drenthe Reestdal

Officieel staat uitkijktoren in Overijssel, maar vanuit deze uitkijktoren heb je goed zicht op Drenthe. Net buiten Meppel, in het Reestdal bevindt zich een uitkijktoren met een prachtig uitzicht. De uitkijktoren is maar liefst zeven meter hoog en biedt uitzicht over de Reest, dit is een kronkelende rivier. Daarnaast heb je vanuit boven ook goed zicht op weilanden in de omgeving.

 

Uitkijktoren Doldersummerveld

De uitkijktoren in Doldersummerveld is een uitkijktoren met een Pools tintje en biedt uitzicht op Doldersummerveld. Deze toren heeft twee etages, waarbij je op de eerste etage met een grote groep van het mooie uitzicht kan genieten en op de tweede etage met een kleine groep. Op de tweede verdieping sta je op een hoogte van maar liefst 13 meter en heb je goed zicht op het wijde landschap, met aan de achterkant de boszoom van de Boswachterij Smilde.

Kortom, als je de natuur van Drenthe op zijn best wilt ervaren, moet je zeker een bezoek brengen aan de uitkijktoren. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te genieten van het uitzicht en te ontdekken wat deze prachtige provincie te bieden heeft.

Uitkijktorens Drenthe

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Overnachten in Drenthe

Ben jij een tripje naar Drenthe aan het plannen, maar wil je hier ook een overnachting aan vast plakken? Dan heten wij je graag welkom bij Hotel ten Cate. Bij ons boek je een onvergetelijk verblijf in het mooie Emmen. Ben jij benieuwd wat er nog meer te doen valt in de omgeving? Bekijk dan onze omgeving pagina voor de leukste bezienswaardigheden en uitjes in Drenthe.

arrowleft
1/3
arrowright