Kinderen beleven een fantastische dag bij Plopsa Indoor

Als u uw kind op een onvergetelijk uitstapje wilt trakteren dan is Plopsa Indoor de plek waar u moet zijn. Weer of geen weer, dit overdekte themapark is voor kinderen een waar speelparadijs. Dit is onder meer de plek waar ze hun televisiehelden zoals Bumba, Piet Piraat, Kabouter Plop en Mega Mindy ontmoeten. Daarnaast zijn er tal van uiteenlopende attracties, shows, events en nog veel meer.

Het verhaal achter Plopsa Indoor

waarvan er inmiddels al zes zijn verrezen. De naam Plopsa is dan ook afgeleid van de personages uit de eerste twee kinderprogramma’s, te weten Kabouter Plop en de sprekende hond Samson. Aan het einde van 1999 werd in de Belgische kustgemeente De Panne het Meli-park overgenomen. Na een intensieve verbouwingsperiode werd hier het eerste park met toen nog alleen de naam Plopsaland geopend. Omdat er meerdere parken bijkwamen is in 2006 tot de definitieve benaming Plopsaland De Panne besloten. U vindt dit eerste Plopsa Indoor park aan De Pannelaan 68, 8660 in De Panne.

Plopsa-parken in België, Nederland, Duitsland en Polen

Door het grote succes van Plopsaland De Panne opende eind 2005 Plopsa Indoor Hasselt de deuren. Later volgde ook Plopsa Coo, dat is gelegen bij de beroemde Watervallen van Coo. In 2010 was het de beurt aan de kinderen in Nederland om kennis te mogen maken met de geweldige ervaring van een Plopsa Indoor park. Plopsa Indoor Coevorden aan de Reindersdijk 57 in Dalen werd op 30 april 2010 geopend. Ook in Duitsland en zelfs in Polen zijn inmiddels Plopsa-parken verrezen.

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Voor kinderen tussen 2 en 10 jaar

In het Plopsa-park in Coevorden maken vooral kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tm 10 jaar een onvergetelijke ervaring mee waar ze het liefst nooit meer weg willen. Attracties als de Dansende Fonteinen, de geheimzinnige Anubis attractie, de Bumbaspeeltuin en de Scheve Schuit van Piet Piraat. Of wat te denken van de duizelingwekkende Vuurtoren die supersnel omhoog en omlaag gaat? Ook is de spannende Wickiebaan erg in trek. Hiermee scheert u langs de ruige rotsen en verkent u een donkere grot op hoge snelheid. Buiten zijn er eveneens tal van attracties te vinden zoals de Klimberg, het K3-Verkeerspark en de K3-Brandweermolen.

De geheimzinnige Anubis attractie

Het Huis Anubis is zonder twijfel één van de meest succesvolle televisieseries van Studio 100. In de geheimzinnige Anubis attractie wordt er dan ook volop rondgezwierd en gezwaaid in mysterieuze sferen. Hier wordt heldhaftigheid op de proef gesteld. Maak u dus goed vast, want deze attractie is alleen bestemd voor de echte durfal. Omdat deze attractie zo spannend is mogen kinderen tussen de 1.20 meter en 1.30 meter alleen onder uw begeleiding plaatsnemen.

plopsa indoor

Met het hele gezin in de Carrousel

Niemand minder dan Samson & Gert verwelkomen uw hele gezin in een fantastische ritje in hun mooie Carrousel. Kies voor het paard, de koets, de struisvogel of één van de andere prachtige wagentjes. Dit is een molen van weleer waar iedereen veel plezier in beleeft.

Schip Ahoi kapiteintjes!

Bij Plopsa Indoor zijn er ook echte bootjes aanwezig waarop de kleine kapiteintjes een heuse ontdekkingstocht meemaken. Op het imposante Piratenmeer komen ze van alles tegen. Al vanaf 96 centimeter wordt kinderen een ‘vaarbewijs’ toegekend. De maximale lengte voor deze attractie is 1.30 meter.

In de botsauto’s van Bobo

Wie is het allerleukste konijn? Bobo natuurlijk. Hij regelt het verkeer bij de supergave botsauto’s. Hier laten kinderen zich heerlijk gaan in de snelle wagentjes. Als uw kind tussen de 1 meter en 1.39 meter is mag hij of zij van Bobo meerijden.

Kwaak mee in de Bumbamolen

Op de rug van een heuse kikker maakt uw kind een avontuurlijke rit mee in de Bumbamolen. De kikkers kwaken en springen er vrolijk op los. Uw kind wordt van harte welkom geheten om deze spectaculaire kikkerdans in goede banen te leiden. Tot een lengte van 1 meter onder uw begeleiding.

Plopsa indoor kids

Heerlijk spelen in de Bumbaspeeltuin

Dicht in de buurt van de Bumbamolen bevindt zich de Bumbaspeeltuin. Samen met Bumba, Bumbalu en al hun vriendjes geniet uw kind hier van glijden, klimmen, draaien en kruipen op tal van geweldige speeltuigen. De Bumbaspeeltuin is voor alle leeftijden maar onder de 1 meter verzoekt Plopsa Indoor u uw kind te begeleiden.

Droge kleren niet vergeten bij de Dansende Fonteinen

Bij attractie de Dansende Fonteinen geniet u samen met uw kind van een indrukwekkend waterschouwspel. De dansende fonteinen staan te springen om u een bijzondere verrassing te bezorgen. Dans gezellig mee en probeer daarbij het bruisende water te ontwijken. Vergeet bij deze attractie niet om droge kleren mee te nemen. Wij verzekeren u dat u deze nodig zult hebben.

Kriebels in de buik op de Glijbaan

Plopsa Indoor is ook de plek waar u één van ’s lands hoogste glijbanen vindt. In attractie de Glijbaan roetsjt u van het hoogste punt uit de zone van de kabouters naar beneden. Uw kind moet in ieder geval 85 centimeter groot zijn om van deze gave attractie te glijden. Daarnaast wordt tot een lengte van 1 meter om begeleiding gevraagd.

Blussen geblazen in de K3 Brandweermolen

Terwijl de brandsirenes loeien springt uw kind samen met K3 in de brandweerwagen. Ze moeten zich haasten naar de stad want gebouwen en hotels staan inmiddels in lichterlaaie. Ga hier aan de slag als echte brandweerman of -vrouw en richt de brandslang op de juiste plek zodat de brand gauw blust. Ook voor deze attractie moet uw kind in ieder geval 85 centimeter groot zijn. Tot een lengte van 1 meter is ook hier uw begeleiding nodig.

Echte K3 fans genieten volop in de K3 Zweefmolen

Voor de echte fans van K3 mag een rondje in de K3 Zweefmolen zeker niet ontbreken. Hier zweven ze samen met hun favoriete K3 lid hoog in de lucht, boven het dorpsplein. Dat is pas genieten.

Bereik de top van de Klimberg

Buiten bij Plopsa Indoor bevindt zich een enorm grote berg. Het mooie is dat uw kind deze berg kan beklimmen. Vooral avontuurlijk ingestelde kids kunnen hier hun hart ophalen. De Klimberg is voor alle leeftijden met een minimale lengte van 1 meter. Is uw kind tussen de 1 meter en 1.20 meter lang dan heeft het u als begeleider nodig.

Plopsa indoor feestjes

Spelen en ravotten in de Maya-Speeltuin

Een echte Maya de Bij speeltuin ontbreekt eveneens niet aan dit fantastische Plopsa-park. Hier kan uw kind heerlijk spelen en ravotten in een natuurrijke omgeving. Net als Maya zelf. Klimmen, glijden en klauteren samen met de figuren uit de wereld van Maya beleeft uw kind het hier allemaal. Uiteraard is de Maya-Speeltuin voor alle leeftijden, maar tot een lengte van 1 meter is begeleiding gewenst.

Met Piet Piraat op De Scheve Schuit

Piet Piraat is enorm populair onder kinderen en dat is niet zonder reden. In attractie De Scheve Schuit verwelkomt hij ze op zijn boot. Hier wanen de kinderen zich voor even echte piraatjes en ze mogen zelfs een kanonskogel afvuren. Als dat maar goed gaat… Piet Piraat laat iedereen toe op De Scheve Schuit maar hij kan bij kinderen tot 1 meter lang wel wat steun gebruiken van begeleidende matrozen.

De Vliegende Fietsen van Opa Fonkel

Een attractie die u bij Plopsa Indoor zeker niet mag missen is het ritje op de Vliegende Fietsen van Opa Fonkel. Stap gezellig in en stijg op naar ongekende hoogtes. Hoe harder er getrapt wordt, des te hoger u zult vliegen. Grote kans dat u dan de boeven beneden zult spotten.

De duizelingwekkende Vuurtoren

In attractie de Vuurtoren vliegt u met een ongelooflijke snelheid de lucht in om daarna weer omlaag te gaan. Duizelingwekkend en superspannend tegelijk. Eenmaal boven moet u zeker niet vergeten om van het fantastische uitzicht te genieten. Uw kind moet minimaal 96 centimeter groot zijn om in deze attractie te mogen. Tot een lengte van 1.20 meter is daarbij uw begeleiding nodig.

Scheer langs de rotsen in de Wickiebaan

In de Wickiebaan scheert uw kind rakelings langs de ruigste rotspartijen en verkent het een donkere grot. De kans bestaat dat hij of zij Wickie tegenkomt evenals zijn stoere vader Halvar. Voor deze attractie moet uw kind in ieder geval 90 centimeter groot zijn. Daarnaast is er begeleiding nodig voor kinderen met een lengte tussen 90 centimeter en 1.20 meter. Iedereen die groter is dan 1.20 meter mag alleen dit spannende avontuur aangaan.

Plopsaland

Shows & Events op het Plopsa-park in Coevorden

Naast de meer dan 25 attracties staat Plopsa Indoor ook bekend om de wervelende shows & events die er plaatsvinden. Voor de allerkleinsten is er bijvoorbeeld de Bumba Magico Show. Hierin opent Bumba de deuren van de circustent en tovert hij er vrolijk op los met zijn vriendjes. En misschien herinnert u zich nog Maya de Bij uit uw eigen jeugd? In Coevorden kunt u in de kerstperiode volop genieten van de Maya Show. Samen met Flip en Willy neemt Maya de Bij uw kind en u graag mee op een spannend avontuur met veel verrassingen. Naast de vaste shows zijn er ook met grote regelmaat events te vinden op het park. Uiteraard met een hoofdrol voor alle bekenden uit de verschillende televisieseries.

Lees meer over openingstijden en ticketinformatie

Voor praktische info, vragen en meer verwijzen wij u graag naar de website van Plopsa Indoor: www.plopsaindoorcoevorden.nl. Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo optimaal mogelijke indruk te bieden. U leest hier verder wat de openingstijden zijn en welke shows & events er wanneer plaatsvinden.

Ook kunt u hier een e-ticket kopen bij Plopsa Indoor voor ieder lid van uw gezelschap. Er zitten verschillen in ticketprijzen op basis van de lengte. Er worden daarbij drie individuele tickets onderscheiden. Is uw kind kleiner dan 85 cm dan is de toegang gratis. Is uw kind 85 centimeter tot 1 meter groot dan is de entree € 10,99 en bij een lengte van 1 meter en groter is de entree € 19,99. Daarnaast is op de website eveneens een ticket voor de parking van Plopsa Indoor in Coevorden online te bestellen. Dat is wel zo makkelijk. Je dag aanvullen met een andere activiteit in Drenthe? 

arrowleft
1/5
arrowright