Vogels Spotten Emmen

Met zoveel water en natuur zijn er in Nederland natuurlijk fantastische plekken om vogels te spotten! Zo ook rondom de Drentse stad Emmen, in het oosten van ons land. De mooiste plekjes in de natuur liggen binnen handbereik van de stad en Emmen is een prima uitgangspunt om de rest van Drenthe te ontdekken.

Het vogelrijke natuurgebied Bargerveen

De stad Emmen ligt in het uiterste oosten van Drenthe in de buurt van de Duitse grens. Binnen een handomdraai geniet u hier van de schitterende natuur en er zijn veel bijzondere plekken om vogels te spotten. Denk bijvoorbeeld aan het natuurreservaat Bargerveen op nog geen half uur rijden van Emmen,  waar u uitstekend kunt wandelen en fietsen.

Bargerveen is het leefgebied van een aantal unieke vogels. Zo kunt u hier de grauwe klauwier regelmatig tegenkomen, maar ook de dodaars en kraanvogels. Het hoogveengebied bestaat uit veel moerassen, graslanden, heide en bossen en het diverse landschap trekt onwijs veel vogels aan. In totaal zijn er ruim 300 vogelsoorten gespot! 

Het hele jaar door zijn er unieke vogels te ontdekken. In de wintermaanden leven hier bijvoorbeeld veel klapeksters, grauwe ganzen en toendrarietganzen die hier overwinteren. In het voorjaar en in de zomer is het een favoriet stekje bij de koekoek, de geoorde fuut, de bruine kiekendief en de wielewaal.

Vogels spotten Emmen

Het nationaal park Dwingelderveld

Het nationaal park Dwingelderveld is één van de 21 nationale parken van Nederland en het is gelegen tussen Hoogeveen en Assen. Het park is ontzettend uniek want het is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa! Daarnaast is het een Natura-2000 gebied waar maar liefst 2 schaapskudden leven. 

Naast veel schapen en lammetjes in het voorjaar, is het een geweldig leefgebied voor vogels. Vanuit de vogelkijkhutten bij de Davidsplassen heeft u de meeste kans om vogels te spotten. Neem daarom een verrekijker mee om te genieten van de uitgestrekte uitzichten over de plas. Bij het Holtveen ontdekt u een mooie vogelobservatiewand waar u de bijzondere vogels goed kunt bekijken.

Naast de twee bovenstaande natuurgebieden kunt u ook nog vogels spotten bij de Mepper Hooilanden, Tusschenwater, Holtingerveld, De Klencke en Het Balloërveld.

Op pad met een gids

Het allermooiste is eigenlijk om met een ervaren gids op pad te gaan. Wellicht weet u niet precies hoe bepaalde vogels er uit zien en wilt u meer leren over de vogels in Drenthe. Ook als u een fervente vogelspotter bent is het fijn om met een excursie mee te gaan. De gids kan u namelijk precies vertellen waar de meeste vogels zitten en op deze manier is het makkelijker zeldzame exemplaren te vinden. Al met al, wordt het een leerzame dag! Vroegevogelexcursies zijn te boeken bij onder meer het bezoekerscentrum Dwingelderveld en Staatsbosbeheer.

Vogels spotten Emmen

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Vogels spotten Emmen arrangementen bij Hotel ten Cate

Als u zo vroeg uit de veren gaat is het natuurlijk fijn om comfortabel te overnachten. Gelukkig kan dat bij Hotel ten Cate in Emmen waar u geniet van een ongestoorde nachtrust voordat u op pad gaat.

Hotel ten Cate biedt een ontspannen arrangement aan voor vogelliefhebbers. In de omgeving kunt u bovendien schitterende wandel- of fietstochten maken en Emmen ligt midden in een natuurrijke omgeving. Of ontdek het gezellige centrum van Emmen en leer meer over de geschiedenis en de cultuur van de stad. Na een dag in de buitenlucht wordt er een heerlijk diner voor u geserveerd en kun je bijkomen in uw ruime kamer. Wilt u toch nog iets actiefs ondernemen? Dan kunt u gebruikmaken van de gratis fitnessruimte.

arrowleft
1/6
arrowright