Actviteiten in Drenthe

De provincie Drenthe staat te boek als een prachtige groene en veilige regio! De toeristen genieten ultiem en de inwoners wonen er zeer prettig. Of je nou cultuur wilt snuiven of juist genieten van de natuur, in Drenthe is er veel te doen!

Ook voor kinderen en de allerkleinsten is er genoeg te zien en te beleven.

Lees snel verder over de leukste activiteiten en to do’s in Drenthe en de grootste plaats van de provincie: Emmen. Vervelen is er absoluut niet bij!

De leukste activiteiten in Drenthe

Een weekendje of weekje weg in Drenthe is voor jong en oud een plezier. Of je nou iets actiefs wilt ondernemen of juist meer over de geschiedenis te weten wilt komen. In Drenthe is er voor jong en oud ieder wat wils! Lees snel meer over de leukste activiteiten in Drenthe:

Klooster Ter Apel bos

Voor de natuurliefhebbers

Als natuurliefhebber zit je in Drenthe helemaal op je plek. Het is er ontzettend groen. Drenthe is daarom ook in het bezit van 3 Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld en de Drentsche Aa. 

Alle parken zijn te voet of per fiets te verkennen. Ga op zoek naar de oeroude hunebedden die in groten getale aanwezig zijn en kijk je ogen uit naar de herders die vaak rondlopen met kudde schapen. Ben je een culinaire liefhebber? Ook op dit gebied is er in Drenthe veel te proeven en beleven! Er zijn enkele culinaire fietsroutes te vinden waar je na afloop van je fietstocht kunt bijkomen en genieten in één van de sfeervolle restaurants.

Ga je Drenthe ontdekken met de kinderen? Ook voor hen is er meer dan genoeg te doen! De attractieparken in Drenthe zijn een waar kinderparadijs. Van attractiepark Drouwenerzand tot het bekende Plopsa Indoor Coevorden. Ook Sprookjeshof in Zuidlaren is geliefd bij de allerkleinsten.

Bezoek je Drenthe tijdens een warme Hollandse zomerdag? Vergeet je zwemkleding niet mee te nemen, want je hoeft niet lang te zoeken naar verkoeling. 

Op verschillende locaties is er een ruime keuze uit zwemplassen. Enkele aanraders zijn: Recreatiepark Ermerstrand in Erm, Baggelhuizerplas in Assen en Natuurbad de Zandpol. 

Breng een bezoek aan een schaapskooi! Leuk voor jong en oud, en ontzettend leerzaam om te zien hoe de herder en zijn hond te werk gaan om de schapen de juiste kant op te leiden. Enkele aanraders zijn: schaapskooi Ruinen aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld, schaapskooi Weiteveen in natuurgebied Bargerveen en schaapskooi Exloo.

Activiteiten-Emmen

De leukste activiteiten in Emmen

De plaats Emmen heeft als bijnaam: ‘de Vlinderstad’. Dit is een verwijzing naar het voormalige Dierenpark Emmen. Tegenwoordig is dit park opgevolgd door Wildlands Adventure Zoo waar de stad bekend om staat. 

Buiten het bezoeken van dit park is er in en rondom Emmen nog veel meer te doen en te zien. Lees snel verder over de leukste activiteiten in Emmen.

Wildlands Adventure Zoo is de opvolger van Dierenpark Emmen. In deze dierentuin spot je neushoorns en giraffen op een minimale afstand en maak je een tocht over de savanne tijdens een trucksafari. Natuurlijk is hier nog veel meer te zien en te doen. Sla een bezoek tijdens je verblijf in Emmen daarom zeker niet over!

Als je graag meer te weten wilt komen over het prehistorisch Drenthe, breng dan een bezoek aan het Hunebedcentrum van Borger. In dit museum ga je terug in de tijd, naar meer dan 5000 jaar geleden. Indrukwekkend en een absolute aanrader voor de geschiedenisliefhebber.

De prachtige en beroemde tuinen in Dedemsvaart is het levenswerk van Mien Ruys. Zij was één van de tuinarchitecten van de vorige eeuw. Er zijn talloze redenen te benoemen waarom haar tuinen zich zo onderscheiden van andere open tuinen: onder andere de rijkbloeiende borders van vaste planten. Een bezoek brengen voor een prachtige wandeling is absoluut de moeite waard.

Bij het brengen van een bezoek aan Museumspoorlijn STAR, de langste museumspoorlijn van Nederland, maak je een bijzondere tijdreis. Neem plaats op de stoel van de machinist en kom alles te weten tijdens een uitgebreide tentoonstelling over de fascinerende geschiedenis van deze spoorlijn. In hartje Emmen, in de oude dierentuin, vind je ‘Emmen Escapes’. Als fan van escape rooms vermaak je je hier gegarandeerd. In een groep word je in een ruimte geplaatst en geniet je van een unieke ervaring waarbij je een hoop hints, puzzels en opdrachten moet ontrafelen. Een ontzettend leuke ervaring!

Maak een reservering bij Hotel Ten Cate

Wil je jouw bezoek aan Drenthe combineren met een goed verblijf in een inspirerende en prachtige locatie?

In hartje Emmen vind je hotel Ten Cate. Wij zijn het ideale hotel in Emmen als uitvalsbasis voor alle uitstapjes in en rondom Emmen. Kom lekker bij in alle comfort van dit artistieke hotel! Neem contact op voor een reservering of arrangement via e-mailadres: [email protected] of telefoonnummer: 059-617 600

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen