Dagje uit in Drenthe

Een dagje uit in Drenthe kan alle kanten op. Drenthe is mooi, ruim en vol uitdagingen. Pak de fiets en ontdek de prachtige Nationale Parken. Of ga een dagje wilde dieren spotten in Wildlands. Natuurlijk mag u de hunebedden niet missen, waarbij u zich even 5000 jaar terug in de tijd waant. Wie houdt van kunst en cultuur, komt aan zijn trekken in het Rensenpark en ook winkelen kan volop in deze provincie. Kortom: een dagje weg in Drenthe biedt voor ieder wat wils. We geven u graag een paar tips voor niet te missen hotspots en activiteiten in Drenthe!

Hotel Ten cate

Wilde dieren spotten in Wildlands

In Drenthe geniet u niet alleen van de prachtige bosrijke omgeving, u kunt er ook een wereldreis maken in een dag! Hiervoor brengt u een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo. Een dierentuin, attractiepark en speelparadijs in één waar u zich waant in de jungle, de savanne en woestijn en het poolgebied.

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Jungle en savanne

De jungle verkent u te voet of per boot. Hier maakt u kennis met de olifantenfamilie. In de Vlindertempel fladderen honderden exotische vlinders in het rond. Kijk even verderop uit voor de doodshoofdaapjes! Voor u het weet zit er een op uw schouder. In de savanne gaat u op safaritocht in een truck. Hier ziet u leeuwen op de Leeuwenberg en komt u wel héél dicht bij neushoorns, zebra’s, giraffen en gnoes.

Savanne

IJsberen in het poolgebied

In het koudste gedeelte van het park, het poolgebied, kijkt u uw ogen uit bij de ijsberen en pinguïns. Ook mag u de speelse zeeleeuwen niet missen. U kunt zelfs haaien spotten in het Noordzee-aquarium!

XL-speelparadijs

Uw kinderen of kleinkinderen zijn misschien wel net zulke klimmers en klauteraars als onze slingerapen en berggeiten. Ze kunnen in ieder geval helemaal losgaan in het overdekte speelparadijs Animazia. Ook vindt u hier indrukwekkende groene zeeschildpadden, bijzondere naakte molratten en nog veel meer verrassingen. Wat dacht u van een doolhof, een Maya-tempel of een piratenschip? Kortom: een dag vol avontuur voor jong en oud. Meer over Wildlands.

Rensenpark vol kunst en cultuur

Een aantal jaar geleden leefden de dieren van Wildlands nog midden in het centrum van Emmen. In wat toen nog ‘Dierenpark Emmen’ heette. Nu de dierentuin is verhuisd naar buiten het centrum, is er een prachtig park ontstaan op deze plek. Midden tussen de winkels en horeca. Dit creatieve park biedt ruimte voor een mooie wandeling en ook is er altijd wel iets nieuws te beleven.

Dieren, kunst en escaperooms

Er zijn nog altijd dieren in het park, zij het in kleinere vorm. In de stadsboerderij kunt u geredde dieren knuffelen. In het voormalig giraffenverblijf werken kunstenaars aan het naschilderen van de stadswacht. U kunt meekijken met de vorderingen. Of probeer uzelf te bevrijden uit een van de drie verschillende escaperooms, waarvan een in het voormalige maki-verblijf. Voor kinderen is er volop te spelen, klimmen en klauteren. Liefhebbers van groen halen hun hart op aan de 350 meter lange monumentale bomenlaan. Het meest karakteristieke stukje park.

Dit bijna 22 voetbalvelden grote park is een verrassende ontmoetingsplaats voor initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie die u zeker niet mag missen tijdens een dagje weg in Emmen!

Fietsen in de omgeving

Nergens anders in Nederland vindt u zoveel fietskilometers als in Drenthe. Een goede reden dus om deze provincie per fiets te ontdekken. Welke kant u ook op gaat, overal zijn prachtige routes langs natuurgebieden, brinkdorpen en natuurlijk hunebedden.

Romantische stroomdalroute

Zo is er de stroomdalroute door het stroomgebied van de kronkelende beek de Drentsche Aa. Fiets door een romantisch landschap dat er nog altijd uitziet zoals een eeuw geleden. Voortdurend kruisen de fietspaden de loop van de beek met mooie bruggetjes. Het stroomdal barst van de heidevelden, zandverstuivingen en brinkdorpen. Het gebied maakt deel uit van het UNESCO Global Geopark De Hondsrug en is Drenthe op zijn best!

Natuurrijke Holtveenroute

Een andere mooie fietsroute is de Holtveenroute. Deze route loopt door en langs het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit park bestaat voor ruim driekwart uit bos, heide, stuifzanden, water en veen. Hier vindt u talrijke vogels en geniet u van mooie landschappen.

Fiets huren

Een fiets huren doet u eenvoudig bij ons hotel in Emmen. We hebben keuze uit normale en elektrische fietsen. Dankzij de gunstige ligging is ons hotel de perfecte uitvalsbasis voor mooie fietstochten in Drenthe!

Hotel ten cate hunebedden

Wandelen in wandelgebied Poolshoogte

Vlak bij Emmen vindt u wandelgebied het Poolshoogte. Stap hier in een nieuwe wereld, in de Drentse bossen. Ga op eigen houtje op pad, of laat u leiden door Rinke. Hij vertelt u alles over de geschiedenis van het bos, eetbare planten, dierensporen en hoe te overleven in de natuur. Maar ook leert u meer over de lokale planten en dieren. Een leuke ontdekkingstocht voor jong en oud!

Het hoogtepunt van het wandelgebied is natuurlijk de uitkijktoren, gelegen op een heuvel in boswachterij Odoorn. Op 38 meter hoogte boven NAP kijkt u uit over het prachtige natuurrijke gebied en voelt u zich even de koning van de wereld. Meer over wandelgebied Poolshoogte.

Terug in de tijd tussen de hunebedden

Naast een wereldreis, kunt u in Drenthe ook een tijdreis maken. Want wie zijn hand legt op een hunebed, waant zich even 5000 jaar terug in de tijd. Hunebedden zijn gemaakt van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Het zijn de oudste monumenten van Nederland!

Toer over de Hunebedhighway

De meeste van deze hunebedden liggen aan de Hunebedhighway, de Route 66 van Nederland die loopt van Coevorden tot Zuidlaren. Tijdens een rit over de Hunebedhighway stopt u uiteraard bij het Hunebedcentrum. Hier ontdekt u alles over de hunebedden en hun bouwers. En niet te vergeten: het grootste hunebed van Nederland ligt hier pal naast. Deze mag u natuurlijk niet missen.

Winkelen op de Vlindermarkt

Tot slot mag de vlindermarkt niet ontbreken in deze lijst. In het centrum van Emmen struint u langs kraampjes op zoek naar de leukste hebbedingen en snuisterijen. Zowel de winkels in Emmen als particulieren verkopen hier de leukste producten op de ‘gewone’ markt en de vlooienmarkt. Met iedere keer weer ander thema en bijpassende activiteiten is het een markt die niet snel gaat vervelen. De Vlindermarkt wordt in de zomermaanden acht keer gehouden, op dinsdagen.

Wist u trouwens dat Emmen bekend staat als Vlinderstad? De stad dankt haar bijnaam aan de Vlindertuin van het voormalig Dierenpark Emmen. Vandaar ook de naam Vlindermarkt.

Een dagje uit in Drenthe

Dit was slechts een greep uit de activiteiten om te doen tijdens een dagje weg in Drenthe. Of u nou gaat voor rust en natuur, voor iets actiefs, voor kunst en cultuur of voor winkelen: Drenthe heeft het allemaal. Laat u verrassen door de schoonheid van de omgeving en de nuchtere gastvriendelijkheid van de mensen. Uiteraard vertellen wij u graag wat er nog meer te doen is in de omgeving.

Een dagje weg plus een nachtje in Drenthe

Een dagje weg in Drenthe wordt namelijk nog veel leuker als u er een dagje en nacht van maakt! Zo kunt u zich na een dag vol avonturen heerlijk laten neerploffen op onze comfortabele bedden. Geniet van een warme douche en prik een vorkje mee in ons restaurant met experimentele gerechten van streekproducten. Na een heerlijke nachtrust geniet u de volgende ochtend van een uitgebreid ontbijt, waardoor u (eventueel met een omweg voor nog meer leuks in de omgeving) weer als herboren thuiskomt. Met een dagje én nachtje weg in Drenthe bent u er echt even tussenuit!