Het Dierenpark Emmen arrangement van Hotel ten Cate

Om het dierenpark in Emmen plus de regio ten volle te beleven kunt u het beste 2 tot 3 dagen uittrekken. Dit is dan ook precies de reden waarom Hotel ten Cate diverse Wildlands arrangementen voor u heeft samengesteld. U vindt het hotel op loopafstand van dit spectaculaire attractiepark zodat u het maximale uit uw verblijf haalt. Wat wilt u nog meer? Ontdek het zelf en lees hier alles over de dierentuin en deze aantrekkelijke arrangementen.

Dierenpark Emmen door de jaren heen

Wanneer u iemand vraagt of hij of zij Emmen kent, dan zegt diegene vaak dat hij of zij weleens in de dierentuin is geweest. De dierentuin en Emmen zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit begon allemaal in 1935, toen Willem Oosting de dierentuin oprichtte op de nu oude locatie in het centrum van Emmen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de dierentuin als schuilplaats gebruikt voor onderduikers. Achttien personen die om diverse redenen vervolgd werden sliepen hier toen in het roofdierenverblijf en boven de olifantenstal. De Duitse politie deed in maart 1945 een inval maar de onderduikers wisten hiervoor al weg te komen.

Parkplattegrond wildlands

Een nieuwe start in 1970 voor dierenpark Emmen

Doordat de bezoekersaantallen daalden, kwam de dierentuin aan het einde van de jaren ‘60 in een crisis. Willem Oosting stopte in 1970 zijn werkzaamheden als directeur-eigenaar en werd opgevolgd door zijn dochter Aleid. Samen met haar man, Jaap Rensen, bleef ze voor de helft eigenaar van de dierentuin. De andere helft werd eigendom van de gemeente Emmen. Er kwam een nieuwe start.

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Vlinderstad Emmen

De savanne werd ingericht op een relatief groot terrein en dieren zoals giraffes, struisvogels en zebra’s werden hier samengebracht. Ook werd toen de vlindertuin geïntroduceerd, waar tropische vlindersoorten werden gehouden. De reden waarom Emmen lange tijd de naam Vlinderstad droeg. In 1985 volgden vernieuwingen in de vorm van het Biochron, een tentoonstelling die over de evolutie gaat, en ook werd er een omvangrijk aquarium geopend.

dierenpark emmen

Uitbreiding op de Noordbargeres

Hoewel de oude dierentuin in het Emmer centrum een oppervlakte van 12 hectare besloeg, was het park in de jaren ’90 toch te klein geworden. Er waren geen uitbreidingsmogelijkheden. Hierop volgde in 1998 een uitbreiding van 6 hectare op de Noordbargeres, kortweg de Es, op steenworp afstand van Hotel ten Cate. Een imposante loopbrug over de Hondsrugweg verbond de beide delen van het dierenpark in Emmen. Aanvankelijk werden hier de humboldtpinguïns gehuisvest om deze nieuwe plek in 2013 weer te verruilen voor het oude zeeleeuwenverblijf.

Complete verhuizing naar de Es

In 2007 werden de eerste plannen bedacht om de dierentuin in zijn geheel te vestigen op de nieuwe en huidige locatie op de Es. Op een bijna drie keer zo grote locatie werd een enorm attractiepark ontworpen die hier samen met een nieuw theater zou verrijzen. In eerste instantie was het de bedoeling dat de complete verhuizing van het centrum naar de Es in 2014 afgerond moest zijn. Uiteindelijk is besloten om dit uit te stellen tot 2016. Op 25 maart 2016 was Wildlands Adventure Zoo Emmen een feit. In juni van datzelfde jaar werd het oude dierenpark in Emmen door Aleid Rensen-Oosting, toen oud-directeur, heropend als stadspark. Dit park draagt nu de naam het Rensenpark.

Beleef het avontuur dat Wildlands heet

Vandaag de dag komt u in Dierenpark Emmen oftewel Wildlands in een compleet andere wereld terecht. Wat heet, in maar liefst drie verschillende werelden. In iedere wereld maakt u kennis met de meest mooie en bijzondere dieren. Geniet van de boottrip op de Rimbula rivier in Jungola en ontdek een mysterieuze wereld vol avontuur. Of wat te denken van de Serenga wereld? Hier stapt u in de Serenga Safari en verkent u met elkaar de savanne waar neushoorns, giraffes en andere dieren leven. Bent u toe aan wat verfrissing? Ga dan mee op de Nortica expeditie. Hier duikt u in een koude wereld vol rotsen en ruige kusten. Uiteraard mag ook een sensationele rit in de achtbaan Tweestryd niet ontbreken. U wordt in deze attractie naar een hoogte van 20 meter gebracht om vervolgens rakelings langs elkaar heen te scheren in de twee mijnkarren.

2- of 3-daags arrangement Wildlands bij Hotel ten Cate

Er valt zoveel te beleven in zowel dit spectaculaire dierenpark in Emmen als in de regio, dat wordt aangeraden om hier zeker een paar dagen voor uit te trekken. Daarom biedt Hotel ten Cate u de keus uit een 2- of 3-daags arrangement Wildlands. Wat kunt u allemaal verwachten? Een of twee overnachtingen in dit schitterende boetiekhotel in Emmen en de toegang tot een onvergetelijke dag Wildlands. Daarnaast zit er een uitgebreid ontbijtbuffet in de arrangementen inbegrepen, vrij gebruik van de fitnessfaciliteiten in het hotel en gratis Wi-Fi. Bovendien kunt u gratis gebruik maken van de parkeerplaatsen van het hotel. Dit betekent dat u € 10,- parkeerkosten bij Wildlands bespaart.

De mooie omgeving van Emmen

Naast een bezoek aan de dierentuin, kunt u bij de Wildlands arrangementen van Hotel ten Cate uit een breed scala aan andere activiteiten kiezen. Ontdek de prachtige omgeving bijvoorbeeld per fiets of wandelend. U kunt hiervoor het vriendelijke personeel van het hotel om fiets- en wandelroutes vragen. Daarnaast zijn er tal van attracties in de omgeving zoals de Beeldentuin in Gees, de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, het Hunebedcentrum in Borger en Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal. Speciaal voor kinderen is er daarnaast Kabouterland in Exloo en Plopsa Indoor in Coevorden. In het Veenpark in Barger-Compascuum en het Klooster van Ter Apel ontdekt u meer over de historie van deze regio. Op de site van Hotel ten Cate leest u een uitgebreide omschrijving van deze en tal van andere activiteiten die u hier kunt ondernemen.

Voor meer informatie en reserveringen over Dierenpark Emmen

Nieuwsgierig geraakt naar Boetiek Hotel ten Cate in Emmen? Wilt u meer informatie of reserveren? Neemt u dan contact op met de behulpvriendelijke receptie. Zij vertellen u alles wat u wilt weten over de overnachtingsmogelijkheden, het restaurant en andere hotelfaciliteiten. Verder zijn zij ware kenners van alles wat u over de omgeving wilt weten. Belt u met +31 (0)591 617 600, of stuur een e-mail naar [email protected].

arrowleft
1/7
arrowright