Wat te doen in Drenthe? Onze 7 aanraders

Wanneer wij denken aan Drenthe, dan wenken wij aan de bossen met hunebedden en meertjes. Ook dromen wij natuurlijk over de prachtige wandel- en fietsroutes die hierlangs rijden. Interessant feitje: in Drenthe is er meer dan 1.700 km aan fietspaden aangelegd. Wauw! Naast wandelen en fietsen lichten wij hieronder nog 5 leuke activiteiten voor een bezoek aan Drenthe toe. Breng zoal een bezoek aan WILDLANDS Adventure Zoo Emmen of ga naar een wellness-complex. Oh, en een passend hotel om even bij te komen van alle leuke activiteiten? Hotel ten Cate natuurlijk!


  1. Hunebedden in Drenthe

Tijdens een bezoek aan Drenthe moet u natuurlijk de hunebedden hebben gezien. Er zijn 39 verschillende plekken waar u de indrukwekkende gesteenten kunt zien. Wist u dat hunebedden in feite grafkamers zijn? Belangrijk om te weten: sinds 2018 mogen ze niet meer worden beklommen. Deze regel is ingevoerd om onze voorouders te respecteren. Hunebedden hoorden bij het Trechterbekervolk en om hier meer over te weten te komen, kunt u het Hunebedcentrum bezoeken.


  1. Nationale parken

Drenthe heeft 3 nationale parken, namelijk: Drents-Friese Wold, Dwingelderveld en Drentsche Aa. Loop of fiets door het bos, over de heide, vennetjes én zandvlaktes. Doorkruis pittoreske dorpjes en leer meer over de beroemde hunebedden. Er zijn verschillende routes aangelegd, waaronder hardlooproutes en speciale familieroutes. Onze aanraders: ga kanoën in Appelscha. Wandel met uw kinderen over het Belevenispad en bewonder de sporen van de IJStijd bij De Hondsrug (UNESCO Global Geopark).

Drenthe natuur

  1. WILDLANDS Adventure Zoo Emnen

Deze dierentuin mét attracties is opgedeeld in 3 themagebieden, namelijk: Jungola, Serenga en Nortica. Bij Jungola staat de jungle centraal, bij Serenga draait het om de dieren in de savanne en in de woestijn én het Nortica beslaat het poolgebied. Ook is er een achtbaan, een houtzagerij en kunt u de zeeleeuwenpresentatie bijwonen. Verder is er een vlindertuin, zijn er verschillende speeltuinen en kunt u met een safari-vrachtwagen mee. Ten slotte wordt er ook een 4D-film gedraaid. Kortom: een leuke dierentuin voor jong en oud!


  1. Het van Gogh Huis

Vindt u de Zonnebloemen van de impressionistische kunstschilder van Gogh ook zo mooi? Bezoek dan het huis in Veenoord waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. In 1883 verbleef van Gogh namelijk 2 maanden lang in dit logement. Zijn bed staat hier nog op dezelfde plaats, de tekendoos is nog opengeklapt en het verfpalet lijkt klaar voor gebruik. Het is net alsof hij een ommetje maakt door het veen en zo weer terug kan komen. Met zijn tekeningen, schilderijen en brieven heeft hij een stukje van de Drentse geschiedenis kunnen vastleggen. Zeker een bezoekje waard!

Hunebedden in Drenthe

  1. Nationaal Gevangenismuseum

Het Nationaal Gevangenismuseum is gevestigd in een voormalig werkgesticht in Veenhuizen. Hier wordt er aandacht besteed aan de omgang met misdaad en straf in Nederland. Een stukje geschiedenis vanaf 1600 tot nu. U krijgt een rondleiding door de voormalige gevangenis en gaat terug in de tijd. Daarna kunt u wandelen door het dorpje Veenhuizen. Tip: neem de ‘boevenbus’ en ontdek hoe groot het terrein eigenlijk is. Er is trouwens ook een toffe speurtocht voor de kinderen. 


  1. Plopsa Indoor Coevorden

Naar Drenthe met kinderen tussen de 3 en 8 jaar? Dan is een bezoekje aan Plopsa Indoor onmisbaar. Dit overdekte attractiepark is ideaal voor kleine Mega Mindy- of Bumba-fans. Het park is elke dag geopend en op speciale dagen zijn er optredens van K3! Eigenlijk is het 1 grote binnenspeeltuin met verschillende attracties. Ook lopen er verschillende figuranten rond, verkleed als karakters zoals Maya de Bij en Wickie de Viking. Geweldig, toch?


  1. Naar een sauna in Drenthe

Even stomen, bubbelen, een opgieting meepakken of een massage nemen? Dan gaat u voor een bezoek aan een wellness-complex. In Drenthe kunt u kiezen uit Sauna Anholts, Sauna Zoudwolde of LOFF wellness. Bij Hotel ten Cate hebben wij zelfs een speciaal wellness-arrangement voor u samengesteld. Gaat u voor pure ontspanning, dan kiest u er natuurlijk voor om na een dagje wellness bij te komen in 1 van onze heerlijke hotelkamers. Nog wat rozig nagenieten van de geslaagde dag in een comfortabel bed; dát is wat u wilt!

Ieder seizoen is geschikt om Drenthe te bezoeken

Zomer of winter; Drenthe is het hele jaar door aantrekkelijk om te bezoeken. Er zijn genoeg mooie meren om bij te relaxen op warme dagen en genoeg dennenappels, nootjes en kastanjes om te verzamelen in de bossen tijdens de herfstmaanden. Extra speciaal: in de zomer worden er vollemaanwandelingen gehouden. Geen nachtbraker? Sta dan vroeg op en bewonder de dauw op de heide in de wintermaanden. Zorg er in ieder geval voor dat u altijd goede wandelschoenen (of kaplaarzen!) meeneemt. 

Ga eropuit in Drenthe en verblijf bij Hotel ten Cate

Lijkt het u een goed idee om uw bezoek aan Drenthe te combineren met een fijn verblijf? Boek dan een hotelkamer bij Hotel ten Cate voor 1 of meerdere nachten. Het hotel ligt in het centrum van Emmen en vormt een uitstekende uitvalsbasis voor de verschillende activiteiten. Informeer ons personeel over uw plannen, want wij denken graag met u mee over geschikte uitjes. Verder kunt u genieten van een heerlijk ontbijt, goede lunch of bijzonder diner in het restaurant van ons hotel. Bekijk alvast de menukaart of boek een kamer en kom langs. Tot snel!