China Lights Emmen: Indrukwekkend lichtfestival

Het is weer zo ver, de China Lights Tentoonstelling is terug in Emmen. De lantaarntentoonstelling prikkelt al uw zintuigen en het culturele festival is geweldig voor alle leeftijden.

De mooiste verlichte kunstwerken

Vorig jaar werd de China Lights Tentoonstelling voor het eerst weer gehouden na een pauze van 10 jaar. Na het grote succes van 21/22, komt het lichtspektakel ook dit jaar weer terug naar Emmen. Met man en macht wordt er gewerkt aan adembenemend mooie creaties. Straks wordt u verwelkomd door Chinese lantaarns, lichtkettingen en de mooiste kunstwerken. Er zijn talloze verlichte voorwerpen en modellen zoals dieren, planten en knusse tafereeltjes. Zo worden de donkere winterdagen wel heel erg vrolijk!

Locatie en openingstijden China ligts Emmen

U kunt van de prachtige lichten genieten in het Rensenpark, het voormalige terrein van het Noorder Dierenpark. Het is de oorspronkelijke plek waar het evenement China Lights in 2009 plaatsvond, en het is een bijzondere manier om de oude dierentuin weer leven in te blazen.

Het Chinese Nieuwjaar valt in 2023 op zondag 22 januari. We hoeven dus helemaal niet ver te reizen, maar kunnen genieten van een kleurrijke wereldreis in de Drentse stad Emmen. Het lichtfeest begint dit jaar op 9 december en eindigt op zondag 5 maart 2023. Het is dagelijks van 18.00 tot 22.00 geopend.

China lights Emmen

Het Chinese Nieuwjaar

Tijdens het Chinese Nieuwjaar wordt er in China alles uit de kast getrokken. Metershoge lantaarns komen tevoorschijn in alle formaten, kleuren en vormen. Dit jaar (2022) is het het jaar van de tijger, in de Chinese cultuur bekend als de koning van alle dieren. Het dier is een symbool van kracht en moed en u zult de tijger regelmatig terugzien in de kunstwerken. In 2023 is het het jaar van het konijn, een trots dier vanwege zijn snelheid en in de Chinese cultuur vertegenwoordigen konijnen de maan. Veel indrukwekkende installaties zullen aandacht schenken aan dit fortuinlijke dier.

China Lights Emmen Parkeren 

Wil je met de auto naar China Lights Emmen komen? Dan kan je het beste parkeren bij op P-Oost, Dat ligt tussen de Kerkhoflaan en de Emmalaan in.

Vanuit P-Oost is het namelijk ongeveer 10 minuten wandelen naar het Rensenpark waar de China Lights Emmen event plaats vindt. 

Verder kan je ook gratis parkeren aan de achterzijde van het station op de Burgemeester Tijmesstraat en eventueel ook bij parkeerplaats Oost aan de van Schaikweg/Emmalaan. Ook vanaf hier is het ongeveer 10 minuten wandelen.

Tickets China Lights Emmen

Het is fantastisch om de China Lights Tentoonstelling met uw kinderen te bezoeken, maar volwassenen genieten eveneens van deze sprookjesachtige omgeving. Een kaartje voor kinderen tot en met 12 jaar kost € 12,50 en volwassenen betalen € 17,50 per persoon. Voor personen met een handicap is er een speciaal tarief en een kaartje kost € 12,50 per persoon. Uw hond mag ook gezellig mee, mits dat ze aangelijnd zijn. Daarnaast is het natuurlijk geweldig om een kaartje als kerstpakket onder uw personeel of relaties te verschenken. Zo ontvangen ze een cadeau van wereldformaat en een onvergetelijke belevenis.

China Lights Emmen - 6

Onze gasten beoordelen ons met een

9.3

uit 8473 betrouwbare beoordelingen

Hardlopen tussen de kleurrijke creaties

Sportievelingen zijn dit jaar ook van harte welkom en u heeft de mogelijkheid deel te nemen aan de China Lights Night Run! Na sluitingstijd kunt u heerlijk een rondje rennen door het Rensenpark terwijl alle bezoekers al weg zijn. Zo geniet u op een actieve manier van de verlichte kunstwerken. De totale afstand is 1 kilometer en u kunt één of meerdere rondjes rennen. Het unieke is echter, dat u uw run kunt beginnen waar u maar wilt. U kunt dus al rennend Emmen gaan verkennen voordat u naar het Rensenpark komt. De run is dus zo lang of kort als u dat wilt! Na afloop ontvangt u een medaille en geniet u van een hapje en een drankje onder begeleiding van gezellige muziek. De run wordt georganiseerd in samenwerking met MM4 Events.

Of u nu ontspannen van de mooie verlichting wilt genieten, rennend na sluitingstijd de kunstwerken wilt bezichtigen, of een leuk cadeau geven aan collega’s of vrienden, de China Lights Tentoonstelling is een onvergetelijke ervaring voor iedereen. 

Bovendien is Emmen een heerlijke stad voor een weekendje weg en bij Hotel Ten Cate heten we u van harte welkom. Ons hotel is net zo kleurrijk als de Chinese lampionnen en het is een unieke plek in het hart van Emmen. Binnen ontdekt u een kunstzinnig interieur en veel comfort.

China Lights Emmen arrangementen bij Hotel ten Cate

Hotel Restaurant ten Cate is een grote fan van China Lights Emmen.
Hotelgasten worden dan ook diverse arrangementen geboden waarin een bezoek aan de indrukwekkende lichtfestival centraal staat. Het hotel bevindt zich op nog geen 5 minuten rijden van het Rensenpark, vlakbij het centrum van Emmen. Hierdoor bevinden plaaatsen zoals Wildlands Adventure Zoo Emmen zich op loopafstand van het hotel. Datzelfde geldt voor het Atlas Theater, winkelcentrum de Weiert en het uitgaansgebied van Emmen. Kortom, Hotel ten Cate biedt u de ideale uitvalsbasis voor een combinatie van een bezoek aan China Lights Emmen met een verblijf in de (regio) Emmen.

Bent u ook geïnteresseerd in een uniek arrangement van Hotel Restaurant ten Cate? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer +31 (0)591 617 600 of door te mailen naar [email protected]. Benieuwd naar de andere activiteiten in de omgeving Emmen?

arrowleft
1/5
arrowright